VZ Appartementen

Residentieel
Scroll to see full case study
KLANT

VZ Appartementen

PROJECT

Door de architectuur voelt elk appartementsgebouw als één grote woning. Een tussenafstand van zes meter laat voorbijgangers nog steeds genieten van het zicht op het achterliggende landbouwgebied.

Foto's door Renaat Nijs.

Constructie

In dialoog met de omgeving

Elk bouwvolume heeft appartementen op het gelijkvloers en de eerste verdieping. Twee bouwvolumes hebben een extra verdieping met penthouse. Omdat de woning links van het appartementencomplex minder hoog gebouwd is, kozen we ervoor om het appartementsgebouw er direct naast geen penthouse te geven. Zo vinden beide gebouwen in de hoogte aansluiting met elkaar. 

Alle appartementen hebben drie of vier gevels. De leefruimtes met kamerhoge ramen sluiten aan op een zuidgericht terras met zicht op het achterliggende landbouwgebied.

Kenmerken

Meer dan alleen functioneel

De kelder loopt volledig door onder elk bouwvolume en is bereikbaar via drie traphallen en een helling. De openingen voor rookevacuatie zijn ook lichtstraten die de kelder van daglicht voorzien. Van puur functioneel element tot een architecturaal detail met meerwaarde. De eigenaars beschikken per appartement over een autostaanplaats en ruime privéberging.

No items found.
Interieur

Oog voor detail

Witgepleisterde slanke frames omkaderen de terrassen aan de voorzijde en zijn bepalend voor het totaalbeeld. Ze verbinden de gebouwen op een visueel subtiele manier en de twee linkse gebouwen zelfs letterlijk. 

De lichtkleurige baksteen heeft in combinatie met de volumes in crepi en houten gevelbekledingen een tijdloos karakter. De ruim aanvoelende en lichtrijke appartementen werden minutieus afgewerkt. Van de ruwbouw- en schilderwerken tot de gordijnen: de doorgedreven detaillering maakt het verschil.

Binnenkijken

No items found.