Schoeffaerts

Industrieel
Scroll to see full case study
KLANT

Schoeffaerts Afwerking & Interieur

PROJECT

Als totaalpartner in interieurafwerking biedt Schoeffaerts Afwerking & Interieur alles aan onder één dak. Hun interieurs stralen met hun hoogwaardige materialen en precieze afwerking pure luxe uit. Wij vertaalden hun visie en vakmanschap naar een showroom die als eyecatcher aan de horizon verschijnt. De esthetische detaillering geeft deze industriële bouw een high-end uitstraling.

Foto's door Renaat Nijs.

Constructie

Zwevende volumes

De showroom bestaat uit drie op elkaar gestapelde schijven met elk een eigen geometrisch grondplan. We kozen voor een u-vorm, een o-vorm en een vierkant die samen een bijzondere dynamiek creëren in het anders vrij rechtlijnige straatbeeld. 

Door gebruik te maken van schaduwvoegen tussen de verschillende schijven valt de opeenstapeling van de bouwlagen extra op. Het schaduweffect dat ontstaat geeft het gebouw extra karakter, net zoals de gouden kaders die de uitkragingen benadrukken.

Kenmerken

De showroom steelt de show

Een zwarte schaduwvoeg vormt de leidraad tussen de drie showrooms en verbergt op stijlvolle wijze technieken zoals het in- en uitblaassysteem van de ventilatie. We pakten de staalstructuur volledig in en speelden met de uitlijning van de plafonds. De variatie in plafonds creëert een gevoel van beweging en extra ruimtelijkheid. Dankzij de omsloten patio ontstaat dan weer een beschermend gevoel, afgesloten van de buitenwereld.

No items found.
Interieur

Het geheel is meer dan de som der delen

Omdat detaillering karakteristiek is voor de interieurs van Schoeffaerts werden de elementen binnen het project al snel een project op zichzelf. Zoals de zwevende, uitkragende bloktrap met glazen balustrade. 

Maar ook de plafonds, aansluitingen van de vloeren en trappen, bureaus van de zaakvoerder en medewerkers, het zwembad met geïntegreerde jacuzzi en aansluitend het poolhouse met terras: allemaal werden ze met aandacht uitgewerkt. 
Binnenkijken

No items found.