House VG

Residentieel
Scroll to see full case study
KLANT

Privaat

PROJECT

Eengezinswoning op een rustig gelegen perceel met atypische bouwvoorschriften die toelaten om een grote, langgerekte bouwdiepte te realiseren. Deze elementen waren bepalend als uitgangspunt voor het ontwerp.

Constructie

De wandeling doorheen de woning verloopt langs de zijgevel naar de voordeur die , eens geopend, direct een doorzicht biedt doorheen de leefruimte tot in de tuin. Deze leefruimte is uit het rechthoekig plan getrokken waardoor ze langs drie zijden optimaal interactie heeft met de patio vooraan en het overdekte terras dat overgaat in de tuin achteraan. Geschrankt bevindt zich de leefkeuken met doorsteek naar de  slaapkamer met finaal de dressing en badkamer. Een open trap die vertrekt vanuit de leefkeuken geeft toegang tot het bovenverdiep met twee ruimte slaapkamers en eigen badkamer.

Interieur

De materiaalpalet in de woning bestaat uit wit en hout met zwarte accenten die terugkeren in de verlichting, de deuren, de raamdecoratie of details zoals de valbeveiliging. De houten vloer loopt via de zwevende traptreden door naar boven tot in de slaapkamers. In de keuken werd gebruik gemaakt van marmer die terugkeert in de badkamer. Het geheel werd in dezelde lijn uitgewerkt waarbij details en aansluiting terugkeren. Hierdoor straalt het interieur rust uit.

No items found.
Communication

Uit-zicht

De grijs genuanceerde baksteen zorgt in combinatie met de zwarte gevelpanelen voor een solide , doch verfijnd geheel. De dieper getrokken ramen zorgen voor geborgenheid binnen in de woning en breken het massieve volume.

Binnenkijken

No items found.