House HT

Residentieel
Scroll to see full case study
KLANT

Particulier

PROJECT

Uitzonderlijke villa gekenmerkt door een architecturale uitgestrektheid. De woning oogt op het eerste zicht aan de straatkant gesloten maar van dichterbij , wanneer je de toegansdeur nadert, vervaagt de grens en ervaar  je de groene centrale patio via de zijdelingse doorsteek en het latwerk dat het licht gefilterd naar binnen brengt. Dit zorgt voor een aangename ontvangst voor bezoekers en overgang tussen de straatzijde en de woning.

CONSTRUCTIE

De bouwheer zocht een vakantiegevoel met weidse uitzichten en toch voldoende privacy. Het materiaalpallet in de gevel — een combinatie van ruwe natuursteen, witte gevelbepleistering en houten latwerk — draagt hiertoe bij. De achtergevel werd nagenoeg volledig open gewerkt, zowel op het gelijkvloers als op de verdieping. Er zijn verschillende terrassen voorzien die samen met de vele doorzichten zorgen voor een zachte overgang en intense connectie met de tuin en het uitgestrekte landschap aan de achterzijde.

INTERIEUR

Naar wens van de bouwheer werd het interieur strak, doch met warme materialen uitgewerkt. Dit werd aangevuld met losse interieurelementen die het geheel kleur geven.

No items found.
EXTERIEUR

Zuivere detaillering

Een doorgedreven detaillering en coördinatie in werffase zorgt voor een strakke uitlijning in de aansluiting tussen verschillende materialen en overgangen tussen verschillende bouwelementen. De technische aspecten van de woning zijn wel aanwezig en functioneel , doch optimaal geïntegreerd. Dit maakt dat het volume zelf zuiver blijft en optimaal ervaren wordt.

Binnenkijken

No items found.